Ekspres na kapsułki Nespresso XN110B

Najwyższej jakości espresso dzięki wiedzy i doświadczeniu marki Nespresso
Przeczytaj wi?cej

Kluczowe zalety

Opis

NIEZRÓWNANA JAKOŚĆ W WYJĄTKOWO KOMPAKTOWYM URZĄDZENIU

Niewielkie wymiary skrywają wielkie możliwości – kompaktowy ekspres Nespresso Essenza Mini przyrządza doskonałe espresso o najwyższej jakości. Nowa generacja niewielkich urządzeń oferuje intuicyjne, proste w obsłudze sterowanie i smukły, nowoczesny design idealnie komponujący się z każdym kuchennym wnętrzem. Teraz możesz cieszyć się perfekcyjnym espresso i lungo za jednym naciśnięciem przycisku. Ciśnienie 19 barów gwarantuje najwyższą jakość napoju, a dwa przyciski ustawień pozwalają dostosować kawę do indywidualnych upodobań. Ekspres kapsułkowy Nespresso Essenza Mini to także funkcje szybkiego, zaledwie 25-sekundowego nagrzewania oraz automatycznego oszczędzania energii. Wszystko to zamknięte w kompaktowej formie, która zapewnia maksymalną wygodę.

Dane techniczne

Moc 1200–1310  W
Ciśnienie 19  
Częstotliwość 50-60  Hz
Waga 2,3  kg
Rozmiar produktu (S x G x W) 8,4 x 20,4 x 33  cm
Dostosowanie ilości    
Wybór ustawień indywidualnych Wyłączanie ręczne  
Uruchamianie maszyny Naciśnij Espresso lub Lungo  
Pojemność zbiornika na wodę 0,6  L
Wyjmowany zbiornik na wodę    
Zbiornik na zużyte kapsułki Wbudowany  
Automatyczne wyłączanie parzenia Tak  
System mleczny Nie  
Liczba przepisów 2  
Przepisy Espresso Lungo  
Liczba filiżanek do przygotowania jednocześnie 1  
Automatyczne wyłączanie (wyłączanie po) 9 lub 30 minut  
Programowanie automatycznego wyłączania 9 lub 30 minut  
Wyjmowana tacka ociekowa    
Regulowana tacka ociekowa (liczba poziomów) 2  
Kolory Szary  
Gwarancja 2 lata  

Dokumentacja techniczna

FAQ

Kamień w sposób naturalny osadza się wewnątrz ekspresów do kawy. Regularne usuwanie takiego osadu chroni ekspres przed uszkodzeniem i wydłuża okres użytkowania. Zapewnia także utrzymanie najwyższej jakości przyrządzanej kawy. Kamień może również trwale pogorszyć wydajność urządzenia.
Stosuj się do wytycznych dotyczących odkamieniania urządzenia podanych w instrukcji użytkowania twojego urządzenia, gdyż wytyczne mogą się różnić w zależności od modelu.
Zalecamy użycie środka odkamieniającego od producenta.
Inną metodą jest użycie 2 łyżek stołowych octu lub kwasku cytrynowego (np. z apteki) rozcieńczonych w pół litra ciepłej wody, a następnie wlanie roztworu do zbiornika wody.
Przy parzeniu przeciętnie 4 filiżanek dziennie i twardej wodzie, zalecamy odkamienianie urządzenia przynajmniej co 3 miesiące.
Jeśli w twojej okolicy woda jest bardzo twarda, może zajść konieczność częstszego odkamieniania.
Tak, jeśli jest pokryty kamieniem.
Czyszczenie należy przeprowadzić jedynie za pomocą wody i/lub środków czyszczących zalecanych przez producenta.
Może to zapobiec zapchaniu się ujścia wody oraz problemom higienicznym
Upewnij się, że taca zbiorcza się nie przepełnia i w razie potrzeby opróżnij ją.
Sprawdź, czy taca zbiorcza jest ustawiona prawidłowo.
Woda z kranu (normalna woda pitna stosowana w gospodarstwie domowym) jest jak najbardziej odpowiednia, o ile pozbawiona jest nieprzyjemnych zapachów, które mogłyby wpłynąć na smak napoju. Można także używać wody butelkowanej.
Nie zaleca się jednak stosowania wody schłodzonej lub ciepłej, ponieważ mogłaby ona wpłynąć na temperaturę napoju.
Zawsze należy stosować wodę słodką i pamiętać o jej wymianie, jeśli ekspres nie był używany przez ponad 2 dni.
Do przygotowania zimnych napojów używać wody o temperaturze otoczenia, nie zaś wody schłodzonej, a do filiżanki dodać kilka kostek lodu (po 20 g każda).
Uwaga: twardość wody jest podstawową przyczyną wapnienia urządzenia. Z tego powodu zaleca się częste usuwanie kamienia w urządzeniu (co 3 miesiące lub częściej, w zależności od twardości wody).
Po wykonaniu instrukcji dotyczących włączania urządzenia sprawdzić działanie gniazdka elektrycznego poprzez podłączenie do niego innego urządzenia. Jeżeli urządzenie jest niesprawne, nie należy podejmować prób jego otwarcia ani naprawy. Należy oddać je do autoryzowanego serwisu.
Należy zaprzestać korzystania z urządzenia. W celu uniknięcia niebezpieczeństw naprawę należy powierzyć autoryzowanemu serwisowi.
Kawa espresso ma mocniejszy aromat niż zwykła kawa.
Espresso cechuje się silniejszym aromatem i kremową pianką na powierzchni.
Wymaga to ciśnienia 15 bar (wytwarzanej tylko przez ekspresy ciśnieniowe), temperatury wody 90-92°C i drobno zmielonej i odpowiednio odmierzonej kawy (7 g na filiżankę).
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Jeśli uważasz, że brakuje jakiejś części, prosimy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Razem znajdziemy odpowiednie rozwiązanie problemu.

Polecane produkty

Scroll To Top