Kawa Pralinowa

  • Ilo?? os�b1
  • Stopie? trudno?ciŁatwe
  • Czas przygotowania

Sk?adniki

  • 2 x 40 ml espresso
  • 25 g proszku pralinowego (cukier ze sproszkowanymi prażonymi orzechami laskowymi i migdałami - przepis poniżej)
  • 40 ml + 20 ml mleka
  • 1 łyżeczka Pralinette (drobno posiekane, prażone, lekko karmelizowane orzechy laskowe - przepis poniżej)
  • 20 ml syropu z prażonych orzechów laskowych
  • 1 mała beza do dekoracji

Spos�b przygotowania

  • W rondlu delikatnie ogrzać 20 ml mleka i dodawać proszek pralinowy, aż do rozpuszczenia.
  • Za pomocą parowej dyszy spienić pozostałe 40 ml mleka bezpośrednio w szklance i dodać pralinowe mleko.
  • Następnie wlać espresso.
  • Posypać napój drobno posiekanymi, prażonymi, lekko karmelizowanymi orzechami laskowymi i kawałkami pokruszonej bezy oraz skropić syropem z prażonych orzechów laskowych.