Ekspres na kapsułki Nespresso XN411T

 Pierwszy na świecie ekspres do kawy Nespresso z możliwością połączenia ze smarfonem zapewniający dostęp do  świata Nespresso 

Kluczowe zalety

Opis

Ekspres Nespresso Prodigio & Milk marki Krups z możliwością połączenia ze smarfonem
XN411T

Aeroccino jest wyjątkowo prostym i szybkim automatycznym systemem do przygotowania lekkiej i kremowej pianki z gorącego lub zimnego mleka. Wlej mleko i naciśnij przycisk. Aeroccino3 przygotowuje niebiańską piankę z mleka na potrzeby niezliczonych przepisów na kawy mleczne, w zależności od pory roku. Podgrzewa także mleko do caffè latte.

Dane techniczne

Moc 1260  W
Ciśnienie 19  
Częstotliwość 50-60  Hz
Waga 3  kg
Rozmiar produktu (L x W x H) 37,4 x 11,95 x 25,53  cm
Dostosowanie ilości    
Wybór ustawień indywidualnych Programowane przepisy  
Uruchamianie maszyny Przycisk przygotowania kawy  
Pojemność zbiornika na wodę 0,8  L
Wyjmowany zbiornik na wodę    
System wykrywania pustego zbiornika    
Zbiornik na zużyte kapsułki Wbudowany  
Wykrywanie napełnienia zbiornika na kapsułki    
Automatyczne wyrzucanie kapsułki    
Automatyczne wyłączanie parzenia Tak  
System mleczny Aeroccino  
Liczba przepisów 3  
Przepisy Ristretto, espresso i lungo  
Liczba filiżanek do przygotowania jednocześnie 1  
Funkcja przypominania o odkamienianiu    
Liczba kapsułek dołączonych do maszyny 16  
Automatyczne wyłączanie 9 minut  
Programowanie automatycznego wyłączania Tak (9 min / 30 min)  
Wyjmowana tacka ociekowa    
Regulowana tacka ociekowa (liczba poziomów) 2  
Kolory Tytanowy  
Gwarancja 2 lata  

Akcesoria

FAQ

Stosuj się do wytycznych dotyczących odkamieniania urządzenia podanych w instrukcji użytkowania twojego urządzenia, gdyż wytyczne mogą się różnić w zależności od modelu.
Zalecamy użycie środka odkamieniającego od producenta.
Inną metodą jest użycie 2 łyżek stołowych octu lub kwasku cytrynowego (np. z apteki) rozcieńczonych w pół litra ciepłej wody, a następnie wlanie roztworu do zbiornika wody.
Przy parzeniu przeciętnie 4 filiżanek dziennie i twardej wodzie, zalecamy odkamienianie urządzenia przynajmniej co 3 miesiące.
Jeśli w twojej okolicy woda jest bardzo twarda, może zajść konieczność częstszego odkamieniania.
Tak, jeśli jest pokryty kamieniem.
Czyszczenie należy przeprowadzić jedynie za pomocą wody i/lub środków czyszczących zalecanych przez producenta.
Może to zapobiec zapchaniu się ujścia wody oraz problemom higienicznym
Kamień w sposób naturalny osadza się wewnątrz ekspresów do kawy. Regularne usuwanie takiego osadu chroni ekspres przed uszkodzeniem i wydłuża okres użytkowania. Zapewnia także utrzymanie najwyższej jakości przyrządzanej kawy. Kamień może również trwale pogorszyć wydajność urządzenia.
Upewnij się, że taca zbiorcza się nie przepełnia i w razie potrzeby opróżnij ją.
Sprawdź, czy taca zbiorcza jest ustawiona prawidłowo.
Woda z kranu (normalna woda pitna stosowana w gospodarstwie domowym) jest jak najbardziej odpowiednia, o ile pozbawiona jest nieprzyjemnych zapachów, które mogłyby wpłynąć na smak napoju. Można także używać wody butelkowanej.
Nie zaleca się jednak stosowania wody schłodzonej lub ciepłej, ponieważ mogłaby ona wpłynąć na temperaturę napoju.
Zawsze należy stosować wodę słodką i pamiętać o jej wymianie, jeśli ekspres nie był używany przez ponad 2 dni.
Do przygotowania zimnych napojów używać wody o temperaturze otoczenia, nie zaś wody schłodzonej, a do filiżanki dodać kilka kostek lodu (po 20 g każda).
Uwaga: twardość wody jest podstawową przyczyną wapnienia urządzenia. Z tego powodu zaleca się częste usuwanie kamienia w urządzeniu (co 3 miesiące lub częściej, w zależności od twardości wody).
Znakiem rozpoznawczym kawy espresso jest pianka, która powstaje pod wpływem ciśnienia w urządzeniu podczas parzenia kawy. Ciśnienie mierzy się w barach (od 1,5 do 19). Im wyższe ciśnienie tym gęściejsza i większa pianka.
Kawa espresso ma mocniejszy aromat niż zwykła kawa.
Espresso cechuje się silniejszym aromatem i kremową pianką na powierzchni.
Wymaga to ciśnienia 15 bar (wytwarzanej tylko przez ekspresy ciśnieniowe), temperatury wody 90-92°C i drobno zmielonej i odpowiednio odmierzonej kawy (7 g na filiżankę).
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Jeśli uważasz, że brakuje jakiejś części, prosimy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Razem znajdziemy odpowiednie rozwiązanie problemu.

Polecane produkty

Scroll To Top