Kluczowe zalety

Opis

Beautiful automatic machine, inspired by a drop of coffee

With Drop, state-of-the-art coffee technology meets modern art in a unique design inspired by a drop of coffee. This capsule coffee machine features an exclusive touchscreen for easy-to-adjust quantity settings, perfectly balanced, aroma-filled coffee and beverages are just a push away: enjoy a wide range of flavorful drinks including espresso, lungo, latte macchiato, cappuccino, chocolate and tea, as well as a 15-bar high-pressure system for velvety crema and frothy foam. Get the best results in every time, thanks to individually sealed smart capsules that adjust the machine's pressure to each beverage. Rounding it all off are an auto-stop function and both customizable and standard size settings for total ease of use.

Dane techniczne

Moc 1500  W
Ciśnienie 15  
Napięcie 220-240  V
Częstotliwość 50/60  Hz
Waga 3  kg
Rozmiar produktu (S x G x W) 25.2 x 25.2 x 31.9  cm
Dostosowanie ilości    
Wybór ustawień indywidualnych Wskaźnik pojemności  
Ledowy wskaźnik ilości    
Interfejs przycisków    
Napoje ciepłe i zimne    
Pojemność zbiornika na wodę 0.8  L
Wyjmowany zbiornik na wodę    
Zbiornik na zużyte kapsułki Akcesorium  
Automatyczne wyłączanie parzenia Tak  
System mleczny Kapsułka  
Przepisy Espresso, Coffee, Cappuccino, Tea, Chocolate...  
Wyjmowana tacka ociekowa    
Regulowana tacka ociekowa (liczba poziomów) 4  
Kolory Drop White  
Gwarancja 2 years  

Akcesoria

Dokumentacja techniczna

FAQ

Nie, do zbiornika na wodę nie wolno wlewać mleka. System działa jedynie z wodą. Zastosowanie jakiegokolwiek innego płynu (np. mleka) może być szkodliwe dla urządzenia.
Ekstrakcja kawy Dolce Gusto odbywa się w optymalnej temperaturze, która pozwala przygotować idealny napój. Nie jest możliwe otrzymanie cieplejszego ekstraktu, ponieważ wyczuwalny byłby w nim posmak spalonej kawy.

W celu przygotowania cieplejszej kawy można wybrać jedną z poniższych możliwości:
• Podgrzać wcześniej filiżankę.
• Przed każdym przygotowaniem kawy upewnić się, że ustało mruganie lampki oznaczające wstępne podgrzewanie wody.
• Odpuścić trochę wody bez wkładania kapsułki, wylać ją, i dopiero potem włożyć kapsułkę.
• W razie potrzeby odkamienić urządzenie (szczególnie kiedy spadek temperatury napojów jest zauważalny od niedawna).

Standardowa temperatura w filiżance:
• Kapsułki z paloną i zmieloną kawą: powyżej 70 C°
• Kapsułki z produktami rozpuszczalnymi: powyżej 65 C°
Nie, takie napoje nie będą gorące. Ponadto takie napoje nie będą smaczne, ponieważ produkty do przygotowywania napojów gorących nie są przeznaczone do rozpuszczania i spożywania na zimno. Może to skutkować zablokowaniem się kapsułki.
Zimne napoje opracowano po to, aby zaoferować konsumentom najlepszy smak i doznania przy wykorzystaniu zimnej wody.
Mimo to przygotowanie zimnych napojów jest możliwe również przy użyciu funkcji gorącej wody.
Przed pierwszym uruchomieniem urządzenia należy przeczytać instrukcję obsługi, która podpowie, jak zacząć. Wszystkie instrukcje obsługi ekspresów naszej marki dostępne są na stronie internetowej.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących optymalnego użytkowania:
1. Napełnić zbiornik na wodę.
2. Upewnić się, że zbiornik na wodę jest prawidłowo zamocowany w urządzeniu.
3. Włączyć urządzenie i poczekać, aż kontrolka LED zaświeci się na zielono.
4. Urządzenie należy przeczyścić przed pierwszym użyciem. W tym celu należy wybrać maksymalną ilość wody, podstawić pusty zbiornik pod dozownikiem i nacisnąć opcję przepływu zimnej wody (niebieski przycisk), po czym poczekać, aż cała woda przepłynie. Powtórzyć cały proces w opcji przepływu gorącej wody (czerwony przycisk). Po wykonaniu tych czynności ekspres jest gotowy do użycia.
5. Napełnić zbiornik na wodę.
6. Włożyć kapsułkę do uchwytu.
7. Wybrać odpowiedni poziom wody (ilość potrzebnej wody jest określona na każdej kapsułce).
8. Wybrać gorącą lub zimną wodę w zależności od napoju.
9. Odczekać, aż kontrolka LED zapali się na zielono, aby bezpiecznie wyjąć kapsułkę.
10. Wyrzucić kapsułkę.
Wystarczy poczekać, aż kontrolka zapali się na zielono i można przystąpić do przygotowywania kolejnego napoju.
Stosuj się do wytycznych dotyczących odkamieniania urządzenia podanych w instrukcji użytkowania twojego urządzenia, gdyż wytyczne mogą się różnić w zależności od modelu.
Zalecamy użycie środka odkamieniającego od producenta.
Inną metodą jest użycie 2 łyżek stołowych octu lub kwasku cytrynowego (np. z apteki) rozcieńczonych w pół litra ciepłej wody, a następnie wlanie roztworu do zbiornika wody.
Przy parzeniu przeciętnie 4 filiżanek dziennie i twardej wodzie, zalecamy odkamienianie urządzenia przynajmniej co 3 miesiące.
Jeśli w twojej okolicy woda jest bardzo twarda, może zajść konieczność częstszego odkamieniania.
Tak, jeśli jest pokryty kamieniem.
Czyszczenie należy przeprowadzić jedynie za pomocą wody i/lub środków czyszczących zalecanych przez producenta.
Może to zapobiec zapchaniu się ujścia wody oraz problemom higienicznym
Kapsułki Chococino i Nesquik zawierają czekoladę, mleko i cukier. Mogą one pozostawiać bardziej lepkie resztki niż kawa. Istotne jest częste czyszczenie urządzenia w celu uniknięcia przykrych zapachów.
Zalecamy codzienne czyszczenie ekspresu, aby zapewnić sobie niezmiennie wspaniałe doznania smakowe. Wskazówki dotyczące codziennego czyszczenia (i wiele więcej) można znaleźć w instrukcji obsługi.
Jedynie uchwyt na kapsułki można myć w zmywarce. Tacka ociekowa i zbiornik na wodę muszą być myte ręcznie.
Wyczyść głowicę, z której wypływa kawa, za pomocą igły.
Zajrzyj do instrukcji użytkowania i zastosuj się do wskazówek dotyczących czyszczenia.
Upewnij się, że taca zbiorcza się nie przepełnia i w razie potrzeby opróżnij ją.
Sprawdź, czy taca zbiorcza jest ustawiona prawidłowo.
Woda z kranu (normalna woda pitna stosowana w gospodarstwie domowym) jest jak najbardziej odpowiednia, o ile pozbawiona jest nieprzyjemnych zapachów, które mogłyby wpłynąć na smak napoju. Można także używać wody butelkowanej.
Nie zaleca się jednak stosowania wody schłodzonej lub ciepłej, ponieważ mogłaby ona wpłynąć na temperaturę napoju.
Zawsze należy stosować wodę słodką i pamiętać o jej wymianie, jeśli ekspres nie był używany przez ponad 2 dni.
Do przygotowania zimnych napojów używać wody o temperaturze otoczenia, nie zaś wody schłodzonej, a do filiżanki dodać kilka kostek lodu (po 20 g każda).
Uwaga: twardość wody jest podstawową przyczyną wapnienia urządzenia. Z tego powodu zaleca się częste usuwanie kamienia w urządzeniu (co 3 miesiące lub częściej, w zależności od twardości wody).
Kiedy tylko zakończy się proces przygotowania napoju, a przycisk włączania przestanie mrugać na czerwono (ok. 5 sekund), kapsułkę należy wyjąć i wyrzucić. Nie należy zostawiać kapsułek w uchwycie.
Częstotliwość odkamieniania zależy od twardości wody oraz od tego, jak często urządzenie jest używane.
Wraz z upływem czasu kamień spowalnia przepływ wody w ekspresie i może zmniejszyć wydajność grzałki, przez co napoje mogą być chłodniejsze.

Przy średniej twardości wody oczyszczanie co 3–4 miesiące pozwala pozbyć się nagromadzonego kamienia, dzięki czemu utrzymany jest szybki przepływ wody w ekspresie, a temperatura napojów jest zgodna z oczekiwaniami.

Niektóre modele (Jovia, Oblo, Drop, Stelia, Movenza, Eclipse oraz Piccolo produkowane od końca 2014 roku) wyposażone są w funkcję przypominania o odkamienianiu.
Każde naciśnięcie przycisku gorącej lub zimnej wody uznawane jest za uruchomienie procesu ekstrakcji. Ostrzeżenie o konieczności usunięcia kamienia jest uzależnione od liczby ekstrakcji i włącza się co 300 uruchomień, co sygnalizowane jest pomarańczowym oświetleniem przycisku włączania. Urządzenie nadal działa, jednak zalecane jest usunięcie kamienia.

Usunięcie kamienia jest zdecydowanie zalecane w następujących przypadkach:
• Gdy podczas przygotowywania napojów zauważalny jest wolniejszy przepływ wody.
• Gdy woda wydaje się zimniejsza niż zazwyczaj.
• Gdy przycisk włączania ciągle zmienia kolor na pomarańczowy.
Z upływem czasu osad z kamienia spowalnia przepływ wody, zmniejszając skuteczność jej podgrzewania, by doprowadzić w końcu do zablokowania igły służącej do przebijania kapsułki w celu wlania do niej wody.
Przy średniej twardości wody oczyszczanie co 3–4 miesiące pozwala pozbyć się zgromadzonego kamienia, dzięki czemu utrzymany jest szybki przepływ wody w ekspresie, a temperatura napojów jest zgodna z oczekiwaniami.
Jeśli przycisk włączania świeci na pomarańczowo zamiast na zielono, oznacza to, że aktywne jest ostrzeżenie o konieczności usunięcia kamienia. Funkcja ta jest dostępna w modelach produkowanych od 2014 roku.
Każde naciśnięcie przycisku gorącej lub zimnej wody uznawane jest za uruchomienie procesu ekstrakcji. Ostrzeżenie o konieczności usunięcia kamienia jest uzależnione od liczby ekstrakcji i włącza się co 300 uruchomień, co sygnalizowane jest pomarańczowym oświetleniem przycisku włączania. Urządzenie nadal działa, jednak zalecane jest usunięcie kamienia.
W tym celu należy wyłączyć urządzenie, nacisnąć i przytrzymać przycisk włączania przez 5 sekund, do momentu aż dioda zacznie mrugać i włączy się tryb odkamieniania. Urządzenie można oczyścić z kamienia zgodnie ze wskazówkami podanymi na stronie dotyczącej konserwacji urządzenia.
Uwaga: jeśli przy włączonym trybie usuwania kamienia urządzenie zostanie wyłączone przed dokończeniem procesu, przycisk włączania zaświeci się ponownie na zielono, a licznik wyzeruje się. Po kolejnych 300 uruchomieniach przycisk włączania zacznie ponownie świecić na pomarańczowo.
Jeśli urządzenie nie jest regularnie oczyszczane, a użytkownik stosuje twardą wodę (z wysoką zawartością węglanu wapnia), w urządzeniu zbiera się kamień i igła może zostać zatkana.
W nowych modelach igłę można wyjąć, czego głównym celem jest umożliwienie użytkownikom jej wyczyszczenia, zwłaszcza gdy jest zatkana lub gdy przepływ wody jest coraz niższy. Po wyczyszczeniu igły należy usunąć kamień z całego urządzenia.
Jeśli urządzenie nie pobiera prądu lub jeśli da się je włączyć, ale pompa nie rozpoczyna działania po wybraniu przycisków gorącej lub zimnej wody (brak odgłosów pracy), sam użytkownik nie jest w stanie nic zrobić, ekspres należy oddać do naprawy.

Jeśli jednak słychać pracę pompy, ale nie ma przepływu wody, należy wykonać następujące czynności:
1- Usunąć kapsułkę z uchwytu na kapsułki.
2- Sprawdzić, czy w zbiorniku na wodę jest woda oraz czy jest on dobrze zamocowany.
3- Wybrać kanał zimny, podnieść i opuścić zbiornik na wodę kilka razy, a następnie zamocować go – przepływ powinien wrócić do normy. Jeśli tak się nie stanie, oznacza to że prawdopodobnie igła jest zatkana.
Igłę oczyścić narzędziem do oczyszczania dostarczonym wraz z urządzeniem i usunąć kamień z urządzenia.
Jeśli urządzenie jest wyposażone w wyjmowalną igłę (z zieloną częścią), można ją wyjąć w celu dogłębnego oczyszczenia.
Jeśli pomimo podjętych kroków urządzenie nadal nie działa, należy wysłać je do centrum serwisowego.
Powodem przeciekania uchwytu na kapsułki z boku jest prawdopodobnie utrata szczelności pomiędzy igłą a rurką przewodzącą wodę.
Urządzenie wymaga naprawy.
W przypadku modeli Melody 3 FS, Circolo FS oraz Genio pierwszej generacji proces usuwania kamienia uruchamiany po naciśnięciu przycisku gorącej wody oczyszcza oba kanały, tak więc nie ma potrzeby naciskania przycisku zimnej wody. Inaczej jest w przypadku innych modeli ekspresów automatycznych, w których należy nacisnąć oba przyciski.
Ilość napoju zależy od rozmiaru filiżanki, sposobu ustawienia tacki ociekowej, a czasem nawet od mleka lub mieszanki kawy, które są produktami naturalnymi i mogą wykazywać niewielki efekt sezonowości.
Należy określić, w którym miejscu urządzenie przecieka (zbiornik na wodę, uchwyt na kapsułki lub spód ekspresu).

Zbiornik na wodę można sprawdzić, nalewając do niego wody i odstawiając go na stół na co najmniej 30 minut. Jeśli zbiornik nie przecieka, oznacza to, że wyciek związany jest ze szczelnością rurki przewodzącej wodę – w tym wypadku zalecamy kontakt z centrum serwisowym naszej firmy.
Przed wyjęciem uchwytu na kapsułki należy upewnić się, że dźwignia wyboru znajduje się w pozycji środkowej, a uchwyt blokujący jest podniesiony.
Jeśli uchwyt blokujący jest podniesiony, ale uchwyt na kapsułki nadal nie może być wyjęty, oznacza to, że najprawdopodobniej płytka igły nie jest poprawnie włożona i znajduje się w złej pozycji. Prosimy skontaktować się z naszym centrum serwisowym.
Jeśli uchwytu blokującego nie da się podnieść po ukończeniu procesu przygotowywania napoju, nie należy podnosić go na siłę. Kapsułka może być pod ciśnieniem. Odczekać 20 minut aż do zmniejszenia ciśnienia, podnieść uchwyt blokujący, wyjąć uchwyt na kapsułki i wyrzucić kapsułkę. Jeśli to nie pomoże, należy skontaktować się z centrum serwisowym.
Należy dopasować poziom podstawki na filiżanki, aby filiżanka nie znajdowała się za daleko lub za blisko dozownika. Ewentualnie użyć filiżanki innego rozmiaru.
Nie ma to wpływu na jakość napoju końcowego i może on być spożyty. Przed przystąpieniem do przygotowywania kolejnego napoju oczyścić i osuszyć uchwyt na kapsułki, ze szczególnym uwzględnieniem wylotu.
Jest to normalne zjawisko: dopóki kapsułka nie zostanie usunięta z urządzenia, płyn będzie kapał do filiżanki lub do tacki ociekowej (po zabraniu filiżanki). Kapanie trwa dłużej w przypadku kapsułek z kawą niż w przypadku kapsułek ze śmietanką. Aby przerwać kapanie, należy wyjąć i wyrzucić zużytą kapsułkę, kiedy tylko kontrolka przestanie mrugać.
Prawdopodobnie uchwyt został wyjęty z urządzenia zbyt szybko lub przyrządzono napój o mniejszej objętości niż zalecana, co spowodowało cofnięcie się wody. Przed otwarciem urządzenia zawsze należy poczekać, aż kontrolka przestanie mrugać.
Normalnie w trakcie usuwania kapsułki z urządzenia oraz jej wyrzucania nie powinno nic z niej kapać. W celu ograniczenia ryzyka skapywania na powierzchnię blatu do każdego zakupionego urządzenia (oprócz modelu Piccolo) dołączany jest specjalny pojemnik na zużyte kapsułki, który należy przechowywać blisko urządzenia.
Po osiągnięciu przez napój pożądanej mocy/objętości wszelkie pozostałości wody (oraz resztki produktu) pozostają w kapsułce, aby nie rozcieńczać gotowego produktu i tym samym nie psuć jego smaku. Te pozostałości cieczy mogą wyciekać z kapsułki w pojemniku. Specjalnie zaprojektowany pojemnik na zużyte kapsułki dołączony do urządzenia (z wyjątkiem modelu Piccolo) umożliwia łatwe rozdzielenie odpadków stałych i płynnych (więcej informacji podano w instrukcji obsługi). Pojemnik należy regularnie czyścić.
Niektóre produkty (np. z kapsułek z kawą) z założenia będą spływały wolniej niż inne (np. z kapsułek ze śmietanką), aby osiągnąć pożądaną jakość napoju. Jeśli produkt spływa wolniej niż normalnie, należy odblokować igłę i oczyścić urządzenie z kamienia zgodnie ze wskazówkami zawartymi w Instrukcji Obsługi.
• Podczas włączania urządzenia oraz zwiększania się temperatury wody przycisk włączania świeci się na czerwono przez około 30 sekund.
• Kiedy urządzenie jest gotowe, przycisk włączania zmienia kolor na zielony.
• Po przygotowaniu napoju przycisk włączania świeci się na czerwono przez około 5 sekund. W tym czasie nie wolno wyjmować uchwytu na kapsułki!
• Tryb ekologiczny: po 5 minutach nieużywania urządzenie wyłącza się automatycznie.
• Jeśli przycisk włączania mruga na czerwono i zielono, oznacza to, że urządzenie wykryło brak wody. Przed przystąpieniem do przygotowywania napoju sprawdzić, czy kapsułka nie jest zablokowana oraz czy w zbiorniku jest wystarczająca ilość wody.
• Jeśli przycisk włączania ciągle zmienia kolor na pomarańczowy/żółty (ostrzeżenie o konieczności usunięcia kamienia), urządzenie należy oczyścić z osadów z kamienia.

Więcej szczegółów dotyczących kontrolek LED urządzenia przedstawiono w instrukcji obsługi urządzenia.
NIE. Należy unikać octu, ponieważ może on uszkodzić urządzenie i spowodować wycieki.
Aby wydłużyć okres użytkowania ekspresu, zaleca się stosowanie zestawu do usuwania kamienia, dostępnego w naszym sklepie internetowym, lub innego zestawu płynów usuwających kamień, odpowiedniego dla ekspresów do kawy.
Nie, bezpieczeństwo korzystania mogą zapewnić tylko urządzenia dostosowane do napięcia prądu danego państwa. W przypadku napięcia wyższego niż napięcie obowiązujące w kraju, w którym zakupiono ekspres, urządzenie nie będzie działało albo spalą się bezpieczniki. W przypadku niższego napięcia prawdopodobne jest, że ekspres nie zadziała.
W idealnej sytuacji oba przewody (gorącej i zimnej wody) powinny zostać oczyszczone z kamienia. Taka procedura stosowana jest w ekspresach automatycznych.
Jest jednak mało prawdopodobne, że osady z kamienia wystąpią w obwodzie zimnej wody, dlatego bardzo ważne jest, żeby większość roztworu do usuwania kamienia przepłynęła przez układ wody gorącej. Aby zapewnić skuteczne usunięcie kamienia z układu gorącej wody (używanego najczęściej), zalecamy przepuszczenie całego roztworu przez ten kanał.
W celu dokładnego wypłukania urządzenia oraz uniknięcia pozostałości kropel roztworu do usuwania kamienia w łączniku zbierającym wodę z rurek gorącej i zimnej wody zalecane jest także przepłukanie przewodu zimnej wody.
Znakiem rozpoznawczym kawy espresso jest pianka, która powstaje pod wpływem ciśnienia w urządzeniu podczas parzenia kawy. Ciśnienie mierzy się w barach (od 1,5 do 19). Im wyższe ciśnienie tym gęściejsza i większa pianka.
Kawa espresso ma mocniejszy aromat niż zwykła kawa.
Espresso cechuje się silniejszym aromatem i kremową pianką na powierzchni.
Wymaga to ciśnienia 15 bar (wytwarzanej tylko przez ekspresy ciśnieniowe), temperatury wody 90-92°C i drobno zmielonej i odpowiednio odmierzonej kawy (7 g na filiżankę).
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Jeśli uważasz, że brakuje jakiejś części, prosimy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Razem znajdziemy odpowiednie rozwiązanie problemu.
Urządzenie nie powinno być używane jako czajnik do podgrzewania wody. Bez kapsułki z kawą przepływ wody w urządzeniu jest szybszy, a przewodzenie ciepła niższe, przez co temperatura wody mogłaby nie sprostać oczekiwaniom konsumentów.
Obsługiwanie urządzenia przez dzieci nie jest zalecane. Zostało to jasno wyszczególnione w instrukcji obsługi.
Nie ma ograniczeń co do liczby napojów, które urządzenie może przygotować w ciągu dnia. Należy jednak uważać, aby nie przyrządzać zbyt wielu kaw naraz, ponieważ może to doprowadzić do przegrzania pewnych elementów urządzenia, co z kolei może skutkować aktywowaniem trybu awaryjnego.
Radzimy zatem przygotować 5–6 napojów pod rząd, a następnie chwilę poczekać przed ponownym przystąpieniem do ekstrakcji (1–2 minuty powinny wystarczyć).
Aby zapewnić pełne bezpieczeństwo użytkowania, należy przestrzegać „zaleceń dotyczących bezpiecznego stosowania” zawartych w instrukcji dołączonej do urządzenia.
W celu bezpiecznej obsługi urządzenia:
• Nigdy nie wlewać gorącej wody do zbiornika na wodę!
• Nigdy nie otwierać uchwytu blokującego w trakcie przygotowywania napoju!
• Po zakończeniu procesu przygotowania napoju przycisk włączania mruga na czerwono przez około 5 sekund. W tym czasie nie wolno otwierać uchwytu!
• Nigdy nie ruszać dźwigni wyboru, gdy uchwyt blokujący jest otwarty!
• Nie dotykać kapsułki po przygotowaniu napoju! Gorące powierzchnie mogą spowodować poparzenia!
Każdy ekspres NESCAFÉ Dolce Gusto® jest wyposażony w czerwony przewód ochronny, który nie może być wymieniony.
Zapewnia on bezpieczeństwo konsumentów, które ma kluczowe znaczenie dla marki promującej nowoczesną sztukę parzenia kawy: NESCAFÉ Dolce Gusto®.
Istnieją dwa różne rodzaje ekspresów do kawy:
W przypadku ekspresu ręcznego to użytkownik kontroluje ilość wody wykorzystaną do przygotowania napoju. Ekspres nie kończy procesu sam – proces przygotowania napoju jest zatrzymywany dopiero w momencie przesunięcia dźwigni wyboru z powrotem do pozycji środkowej.
W przypadku ekspresu automatycznego użytkownik z wyprzedzeniem wybiera ilość wody, jaka zostanie wykorzystana. Urządzenie samo automatycznie zakończy pracę.
Ekspres NESCAFÉ Dolce Gusto podgrzewa wodę, która jest przepuszczana pod wysokim ciśnieniem (maksymalnie 15 barów) przez kapsułkę, która w zależności od wyboru użytkownika zawiera paloną i zmieloną kawę lub produkty rozpuszczalne (mleko, czekoladę itd.).
Kawa wykorzystywana w kapsułkach jest tworzona głównie z najwyższej jakości odmian kawy arabica.
Kapsułki są zaprojektowane tak, aby umożliwić równomierne wykorzystanie ciśnienia i wody do przygotowania kawy, co pozwala wydobyć pełnię jej smaku. Układ ten wykorzystuje podobne ciśnienie jak w profesjonalnych ekspresach.
Podczas gdy tradycyjne kawiarki działają przy ciśnieniu jednego bara (normalne ciśnienie atmosferyczne), a wiele innych urządzeń działa przy ciśnieniu maksymalnie dwóch barów, NESCAFÉ Dolce Gusto działa z ciśnieniem do 15 barów.
Nie, ekspres nie jest urządzeniem łatwo psującym się i może być używany, dopóki działa poprawnie.
Urządzenia Nescafé Dolce Gusto są starannie projektowane i tworzone w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych klientów oraz najlepszych doznań smakowych zawartych w każdej filiżance. Materiały wykorzystywane w naszych urządzeniach są starannie wybierane w oparciu o bezpieczeństwo, trwałość, stopień czystości i wydajność kosztową. Przed wprowadzeniem do sprzedaży wszystkie nasze urządzenia przechodzą rygorystyczne testy, aby zagwarantować, że spełniają one wymogi bezpieczeństwa dla materiałów będących w kontakcie z żywnością na wszystkich rynkach objętych sprzedażą. Możemy zatem zagwarantować, że każdy napój Nescafé Dolce Gusto przygotowany przy użyciu ekspresu Nescafé Dolce Gusto jest zgodny z przepisami i bezpieczny do spożycia, a ponadto dostosowany do oczekiwań naszych klientów, wyrażonych w badaniach opinii konsumentów.
Urządzenia Nescafé Dolce Gusto są starannie projektowane i tworzone w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych klientów oraz najlepszych doznań smakowych zawartych w każdej filiżance. Materiały wykorzystywane w naszych urządzeniach są starannie wybierane w oparciu o bezpieczeństwo, trwałość, stopień czystości i wydajność kosztową. Przed wprowadzeniem do sprzedaży wszystkie nasze urządzenia przechodzą rygorystyczne testy, aby zagwarantować, że spełniają one wymogi bezpieczeństwa dla materiałów będących w kontakcie z żywnością na wszystkich rynkach objętych sprzedażą. Możemy zatem zagwarantować, że każdy napój Nescafé Dolce Gusto przygotowany przy użyciu ekspresu Nescafé Dolce Gusto jest zgodny z przepisami i bezpieczny do spożycia, a ponadto dostosowany do oczekiwań naszych klientów, wyrażonych w badaniach opinii konsumentów.

Polecane produkty

Scroll To Top