Ekspres na kapsułki Nespresso XN6018

Nowy poziom wiedzy i doświadczenia w dziedzinie kawy
Przeczytaj więcej
Referencja : XN601810

Kluczowe zalety

Opis

Nespresso Expert & Milk, nowy poziom wiedzy i doświadczenia w dziedzinie kawy

Nespresso przedstawia nowy poziom wiedzy i doświadczenia w dziedzinie kawy w postaci ekspresu Nespresso Expert & Milk. Expert & Milk oferuje różnorodność możliwości, które wzbogacają doświadczenie miłośników kawy przy łatwości użytkowania.

Inteligentne i autonomiczne rozwiązanie: po przyrządzeniu każdej kawy zużyta kapsułka jest automatycznie wyrzucana
System szybkiego nagrzewania: po 25 sekundach ekspres jest gotowy do przygotowania napoju wysokiej jakości
Automatyczne wyłączanie: ekspres posiada funkcję oszczędzania energii. Ekspres automatycznie przejdzie w tryb wyłączenia zasilania po 9 minutach (z możliwością zaprogramowania czasu 30 minut, 2 godzin, 8 godzin) 
Najlepszy wybór kawy: od 1 do 2% ziaren kawy na świecie kwalifikuje się do sporządzania najwyższej jakości kaw Nespresso

Dane techniczne

GLOBALNE
Moc 1260  
Częstotliwość 50-60  Hz
Wybór ustawień indywidualnych Programowane przepisy  
Ciśnienie 19  
Dostosowanie ilości    
Pojemność zbiornika na wodę 1,2  L
Wyjmowany zbiornik na wodę    
Zbiornik na zużyte kapsułki Wbudowany  
Wykrywanie napełnienia zbiornika na kapsułki    
Automatyczne wyrzucanie kapsułki    
Automatyczne wyłączanie parzenia Tak  
Liczba przepisów 5  
System mleczny Aeroccino  
Przepisy Ristretto 25 ml Espresso 40 ml Lungo 110 ml Americano 150 ml Gorąca woda 200 ml  
DANE TECHNICZNE
Liczba filiżanek do przygotowania jednocześnie 1  
KONSERWACJA
Funkcja przypominania o odkamienianiu    
INNE
Programowanie automatycznego wyłączania 4 programów  
Wyjmowana tacka ociekowa    
Regulowana tacka ociekowa (liczba poziomów) 2  
Automatyczne wyłączanie (wyłączanie po) 9 minut (ustawienie fabryczne)  
Kolory Matowy czarny  

Akcesoria

Dokumentacja techniczna

FAQ

Kamień w sposób naturalny osadza się wewnątrz ekspresów do kawy. Regularne usuwanie takiego osadu chroni ekspres przed uszkodzeniem i wydłuża okres użytkowania. Zapewnia także utrzymanie najwyższej jakości przyrządzanej kawy. Kamień może również trwale pogorszyć wydajność urządzenia.
Stosuj się do wytycznych dotyczących odkamieniania urządzenia podanych w instrukcji użytkowania twojego urządzenia, gdyż wytyczne mogą się różnić w zależności od modelu.
Zalecamy użycie środka odkamieniającego od producenta.
Inną metodą jest użycie 2 łyżek stołowych octu lub kwasku cytrynowego (np. z apteki) rozcieńczonych w pół litra ciepłej wody, a następnie wlanie roztworu do zbiornika wody.
Przy parzeniu przeciętnie 4 filiżanek dziennie i twardej wodzie, zalecamy odkamienianie urządzenia przynajmniej co 3 miesiące.
Jeśli w twojej okolicy woda jest bardzo twarda, może zajść konieczność częstszego odkamieniania.
Tak, jeśli jest pokryty kamieniem.
Czyszczenie należy przeprowadzić jedynie za pomocą wody i/lub środków czyszczących zalecanych przez producenta.
Może to zapobiec zapchaniu się ujścia wody oraz problemom higienicznym
Upewnij się, że taca zbiorcza się nie przepełnia i w razie potrzeby opróżnij ją.
Sprawdź, czy taca zbiorcza jest ustawiona prawidłowo.
Woda z kranu (normalna woda pitna stosowana w gospodarstwie domowym) jest jak najbardziej odpowiednia, o ile pozbawiona jest nieprzyjemnych zapachów, które mogłyby wpłynąć na smak napoju. Można także używać wody butelkowanej.
Nie zaleca się jednak stosowania wody schłodzonej lub ciepłej, ponieważ mogłaby ona wpłynąć na temperaturę napoju.
Zawsze należy stosować wodę słodką i pamiętać o jej wymianie, jeśli ekspres nie był używany przez ponad 2 dni.
Do przygotowania zimnych napojów używać wody o temperaturze otoczenia, nie zaś wody schłodzonej, a do filiżanki dodać kilka kostek lodu (po 20 g każda).
Uwaga: twardość wody jest podstawową przyczyną wapnienia urządzenia. Z tego powodu zaleca się częste usuwanie kamienia w urządzeniu (co 3 miesiące lub częściej, w zależności od twardości wody).
Jeśli urządzenie nie było używane przez kilka miesięcy, pompa może mieć trudności z ponownym uruchomieniem przepływu wody.
W przypadku wybrania małej lub dużej filiżanki, pompa wydaje dużo dźwięków, ale woda nie cieknie.
- Wyjąć kapsułę, jeśli jest założona.
- Napełnić zbiornik do pełna gorącą wodą (60°C).
- Włączyć urządzenie i wybrać dużą filiżankę.
- Wyjąć zbiornik i poruszać nim co 3 sekundy. Z zaworu zbiornika powinny wydostawać się pęcherzyki powietrza.
- Wstępne napełnianie jest gotowe, a woda przepływa przez wylot kawy.

Jeśli po wykonaniu tych czynności wstępne napełnianie nie jest możliwe, należy oddać urządzenie do autoryzowanego centrum serwisowego.
Kawa espresso ma mocniejszy aromat niż zwykła kawa.
Espresso cechuje się silniejszym aromatem i kremową pianką na powierzchni.
Wymaga to ciśnienia 15 bar (wytwarzanej tylko przez ekspresy ciśnieniowe), temperatury wody 90-92°C i drobno zmielonej i odpowiednio odmierzonej kawy (7 g na filiżankę).

Polecane produkty

Scroll To Top