Ekspres na kapsułki Nespresso XN7605

Urban Smart
Przeczytaj więcej

Kluczowe zalety

Opis

Wiedza Nespresso odpowiadająca na potrzeby wszystkich upodobań w dziedzinie kawy

W ekspresie CitiZ & Milk fachowa wiedza Nespresso łączy styl retro i nowoczesność w kompaktowym, intuicyjnym i przyjaznym dla użytkownika ekspresie odpowiednim do przygotowania różnego rodzaju kaw. Ekspres CitiZ & Milk, wyposażony w dwa programowalne przyciski z funkcją automatycznego wyłączania do kawy espresso i lungo oraz wbudowany system Aeroccino do przygotowania gorącego mleka i spieniania mleka, może służyć do przygotowania różnych rodzajów idealnie zrównoważonej i pełnej smaku kawy. Ciesz się szybko przygotowaną kawą o dowolnej porze, dzięki silnej pompie o ciśnieniu 19 barów i systemowi szybkiego nagrzewania w ciągu 25 sekund. Całości dopełnia łatwa w użyciu budowa, automatyczna funkcja oszczędzania energii i wyjmowany pojemnik na wodę ułatwiający czyszczenie.

Inspirowany stylem retro ekspres CitiZ to połączenie  wiedzy Nespresso z intuicyjną obsługą urządzenia, oferujący pełen zakres możliwości w przygotowaniu Twoich ulubionych kaw.

Dane techniczne

Moc 1260  W
Ciśnienie 19  
Częstotliwość 50-60  Hz
Waga 4,6  kg
Rozmiar produktu (S x G x W) 37,2 x 13 x 27,8  cm
Dostosowanie ilości    
Wybór ustawień indywidualnych Wskaźnik pojemności  
Uruchamianie maszyny Przycisk przygotowania kawy  
Pojemność zbiornika na wodę 1  L
Wyjmowany zbiornik na wodę    
Zbiornik na zużyte kapsułki Wbudowany  
Automatyczne wyłączanie parzenia Tak  
System mleczny Aeroccino  
Przepisy Espresso, lungo  
Liczba filiżanek do przygotowania jednocześnie 1  
Automatyczne wyłączanie (wyłączanie po) 9 minut  
Programowanie automatycznego wyłączania Tak (9/30 minut)  
Wyjmowana tacka ociekowa    
Regulowana tacka ociekowa (liczba poziomów) 2  
Kolory Czerwony  
Gwarancja 2 lata  

Akcesoria

Dokumentacja techniczna

FAQ

Stosuj się do wytycznych dotyczących odkamieniania urządzenia podanych w instrukcji użytkowania twojego urządzenia, gdyż wytyczne mogą się różnić w zależności od modelu.
Zalecamy użycie środka odkamieniającego od producenta.
Inną metodą jest użycie 2 łyżek stołowych octu lub kwasku cytrynowego (np. z apteki) rozcieńczonych w pół litra ciepłej wody, a następnie wlanie roztworu do zbiornika wody.
Przy parzeniu przeciętnie 4 filiżanek dziennie i twardej wodzie, zalecamy odkamienianie urządzenia przynajmniej co 3 miesiące.
Jeśli w twojej okolicy woda jest bardzo twarda, może zajść konieczność częstszego odkamieniania.
Tak, jeśli jest pokryty kamieniem.
Czyszczenie należy przeprowadzić jedynie za pomocą wody i/lub środków czyszczących zalecanych przez producenta.
Może to zapobiec zapchaniu się ujścia wody oraz problemom higienicznym
Kamień w sposób naturalny osadza się wewnątrz ekspresów do kawy. Regularne usuwanie takiego osadu chroni ekspres przed uszkodzeniem i wydłuża okres użytkowania. Zapewnia także utrzymanie najwyższej jakości przyrządzanej kawy. Kamień może również trwale pogorszyć wydajność urządzenia.
Upewnij się, że taca zbiorcza się nie przepełnia i w razie potrzeby opróżnij ją.
Sprawdź, czy taca zbiorcza jest ustawiona prawidłowo.
Woda z kranu (normalna woda pitna stosowana w gospodarstwie domowym) jest jak najbardziej odpowiednia, o ile pozbawiona jest nieprzyjemnych zapachów, które mogłyby wpłynąć na smak napoju. Można także używać wody butelkowanej.
Nie zaleca się jednak stosowania wody schłodzonej lub ciepłej, ponieważ mogłaby ona wpłynąć na temperaturę napoju.
Zawsze należy stosować wodę słodką i pamiętać o jej wymianie, jeśli ekspres nie był używany przez ponad 2 dni.
Do przygotowania zimnych napojów używać wody o temperaturze otoczenia, nie zaś wody schłodzonej, a do filiżanki dodać kilka kostek lodu (po 20 g każda).
Uwaga: twardość wody jest podstawową przyczyną wapnienia urządzenia. Z tego powodu zaleca się częste usuwanie kamienia w urządzeniu (co 3 miesiące lub częściej, w zależności od twardości wody).
Znakiem rozpoznawczym kawy espresso jest pianka, która powstaje pod wpływem ciśnienia w urządzeniu podczas parzenia kawy. Ciśnienie mierzy się w barach (od 1,5 do 19). Im wyższe ciśnienie tym gęściejsza i większa pianka.
Kawa espresso ma mocniejszy aromat niż zwykła kawa.
Espresso cechuje się silniejszym aromatem i kremową pianką na powierzchni.
Wymaga to ciśnienia 15 bar (wytwarzanej tylko przez ekspresy ciśnieniowe), temperatury wody 90-92°C i drobno zmielonej i odpowiednio odmierzonej kawy (7 g na filiżankę).
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Jeśli uważasz, że brakuje jakiejś części, prosimy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Razem znajdziemy odpowiednie rozwiązanie problemu.

Polecane produkty

Scroll To Top