Ekspres przelewowy z młynkiem żarnowo-stalowym KRUPS GRIND AND BREW KM8328

Automatyczne mielenie ziaren i parzenie kawy zapewnia świeży smak i aromat  
Przeczytaj więcej
Referencja : KM832810

Kluczowe zalety

Opis

Ekspres przelewowy KRUPS GRIND AND BREW KM8328

Z ekspresem przelewowym KRUPS Grind and Brew z młynkiem, wyposażonym w automatyczny system mielenia i parzenia, bez trudu przygotujesz wykwintną kawę o bogatym aromacie. Ciesz się smakiem świeżo zmielonej kawy i zacznij dobrze dzień, dzięki zaawansowanym funkcjom ekspresu z młynkiem żarnowo-stożkowym. Od teraz przygotowanie porannej kawy stanie się naprawdę proste, skorzystaj z systemu mielenia i parzenia, oraz dobierz łatwo odpowiednią pojemność i moc kawy, dzięki zaawansowanym funkcjom urządzenia.

Z ekspresem przelewowym KRUPS Grind and Brew z młynkiem, wyposażonym w automatyczny system mielenia i parzenia, bez trudu przygotujesz wykwintną kawę o bogatym aromacie. Ciesz się smakiem świeżo zmielonej kawy i zacznij dobrze dzień, dzięki zaawansowanym funkcjom ekspresu z młynkiem żarnowo-stożkowym. Od teraz przygotowanie porannej kawy stanie się naprawdę proste, skorzystaj z systemu mielenia i parzenia, oraz dobierz łatwo odpowiednią pojemność i moc kawy, dzięki zaawansowanym funkcjom urządzenia.

Dane techniczne

Cechy szczególne
Ilość filiżanek 10-15  
Minutnik Możliwość zaprogramowania  
Dzbanek Szkło  
Aromat kawy Wybór aromatu  
Podstawowe informacje
Stały filtr NIE  
Poziom wody Okienko  
Włącznik/wyłącznik (podświetlany/niepodświetlany) Podświetlany  
Utrzymywanie ciepła    
Automatyczne wyłączanie    
Maksymalna ilość kawy 1.25  L
Obrotowy uchwyt filtra    
Zaparzanie kawy metodą przelewową Funkcja zapobiegająca kapaniu Anti-drip  
Moc 1000  W
Kolory Czarny  

Akcesoria

Dokumentacja techniczna

FAQ

Nigdy nie wkładaj dzbanka lub izolowanego kubka do kuchenki mikrofalowej i zmywarki ani nie stawiaj na gorącej płycie.
Możesz używać filtrów papierowych lub filtrów wielokrotnego użytku (nylonowych lub metalowych). Te dwa rodzaje filtrów można kupić w sklepach.
Uruchom ekspres do kawy z filtrem po raz pierwszy bez kawy. Wlej odpowiednik jednego dzbanka wody do przepłukania go.
Płyta utrzymująca ciepło jest używana do utrzymywania pożądanej temperatury kawy, kiedy ekspres jest włączony. Funkcja jest dostępna wyłącznie w ekspresach do kawy wyposażonych w szklany pucharek.
Woda z kranu (normalna woda pitna stosowana w gospodarstwie domowym) jest jak najbardziej odpowiednia, o ile pozbawiona jest nieprzyjemnych zapachów, które mogłyby wpłynąć na smak napoju. Można także używać wody butelkowanej.
Nie zaleca się jednak stosowania wody schłodzonej lub ciepłej, ponieważ mogłaby ona wpłynąć na temperaturę napoju.
Zawsze należy stosować wodę słodką i pamiętać o jej wymianie, jeśli ekspres nie był używany przez ponad 2 dni.
Do przygotowania zimnych napojów używać wody o temperaturze otoczenia, nie zaś wody schłodzonej, a do filiżanki dodać kilka kostek lodu (po 20 g każda).
Uwaga: twardość wody jest podstawową przyczyną wapnienia urządzenia. Z tego powodu zaleca się częste usuwanie kamienia w urządzeniu (co 3 miesiące lub częściej, w zależności od twardości wody).
W zależności od modelu tę część można zakupić w najbliższym autoryzowanym serwisie lub na naszej stronie, w rubryce poświęconej akcesoriom.
Kamień w sposób naturalny osadza się wewnątrz ekspresów do kawy. Regularne usuwanie takiego osadu chroni ekspres przed uszkodzeniem i wydłuża okres użytkowania. Zapewnia także utrzymanie najwyższej jakości przyrządzanej kawy. Kamień może również trwale pogorszyć wydajność urządzenia.
Należy użyć zestawu odkamieniającego lub niewielkiej ilości octu spirytusowego:

1- Użyć niewielkiej ilości środka odkamieniającego lub 250 ml octu spirytusowego rozpuszczonego w połowie litra wody.

2- Wlać roztwór do zbiornika na wodę (bez kawy).


3- Uruchomić cykl (bez dodawania kawy). Po 2 minutach przerwać cykl ręcznie. Pozostawić ekspres na godzinę.


4- Ponownie uruchomić ekspres, aby dokończyć cykl.


5- Aby przepłukać urządzenie, uruchomić 2 cykle z samą wodą, tj. bez kawy.


W razie konieczności ponownie przeprowadzić usuwanie kamienia.
Częstotliwość czyszczenia ekspresu do kawy z kamienia zależy od twardości wody oraz sposobu jego użytkowania. Do sygnałów wskazujących na obecność kamienia należą: wydłużenie czasu przygotowywania kawy, powstawanie dużej ilości pary, hałas pod koniec cyklu lub zatrzymanie trwającego cyklu. Usuwanie kamienia powinno przeprowadzać się co 20–40 cykli lub raz w miesiącu, w zależności od twardości wody.
Izolowanych karafek nie należy wkładać do zmywarki!
Plastikowa izolowana karafka powinna być przepłukana ciepłą wodą od razu po użyciu.
Nigdy nie należy czyścić karafki szczotką lub innym przedmiotem, gdyż może to doprowadzić do powstania rys będących przyczyną pęknięcia. Karafkę izolowaną wykonaną ze stali szczotkowanej można łatwo czyścić szczotką lub innym przedmiotem, nawet wewnątrz.
Szklany kubek do kawy i pojemnik na filtr należy myć w górnym koszyku zmywarki do naczyń.
• Ilość mielonej kawy jest zbyt duża. Zalecamy stosowanie jednej miarki do kawy (7 gramów) na kubek.
• Kawa jest zbyt drobno zmielona (kawa mielona typu Espresso).
• Jeśli korzysta się z filtra stałego, nie należy dodatkowo stosować filtra papierowego.
• Niektóre rodzaje filtrów papierowych (do przygotowywania mocnych kaw) mogą wydłużyć czas przepływu wody przez filtr i sporadycznie powodować przelewanie się wody.
W ekspresie do kawy osadził się kamień. Należy go usunąć.
W razie braku prądu może wystąpić konieczność ponownego naciśnięcia przycisku Start/Stop. W modelach z czasomierzem należy zaprogramować zegar.
Wyczyścić zawór uchwytu filtra pod bieżącą wodą, przełączając go ręcznie.
Po wykonaniu instrukcji dotyczących włączania urządzenia sprawdzić działanie gniazdka elektrycznego poprzez podłączenie do niego innego urządzenia. Jeżeli urządzenie jest niesprawne, nie należy podejmować prób jego otwarcia ani naprawy. Należy oddać je do autoryzowanego serwisu.
Należy zaprzestać korzystania z urządzenia. W celu uniknięcia niebezpieczeństw naprawę należy powierzyć autoryzowanemu serwisowi.
To zależy wyłącznie od smaku: można kupić kawę mieloną do ekspresów z filtrem z supermarketu, która występuje w różnych smakach i aromatach, można samodzielnie zmielić kawę ziarnistą lub kupić kawę ziarnistą w sklepie z kawą i poprosić o jej zmielenie do konsystencji odpowiadającej filtrowi.
Kawę mieloną należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach lub paczkach. Aby jeszcze dłużej zachowała swoją świeżość, może być przechowywana w lodówce.
Średnie lub drobne mielenie (lecz nie zbyt drobne). Możesz również poprosić o zmielenie kawy na espresso.
Kamień osadza się w wewnętrznych obwodach, woda nie przepływa przez nie prawidłowo i przepływ jest dużo mniejszy.
Gwarancja nie obejmuje usterek wynikających z braku regularnego odkamieniania.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Jeśli uważasz, że brakuje jakiejś części, prosimy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Razem znajdziemy odpowiednie rozwiązanie problemu.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Scroll To Top